Relats Projectes Contacte Arquitectes
.

Piano Piano és un procés,

un recorregut

on a través de l’arquitectura

trobar, com deien Alison i Peter Smithson,

les necessitats bàsiques elevades a un nivell poètic:

la vida senzilla ben feta.

 

Som Maria Donnini i Maria Grifo, arquitectes per la ETSA de València. Del nostre pas per Itàlia i Portugal aprenem a apreciar el gust pel detall, la delicadesa i la bellesa de les coses simples que troben l’elegància en el milímetre i en l’adequada combinació de la textura i el color. Aprenem també a treballar sobre allò ja construït i coneixem el respecte que aquesta arquitectura professa, tant si és culta como si prové de no arquitectes. Però al mateix temps, aprenem a valorar l’ofici d’arquitecte, en un sentit pràctic, i també en un sentit teòric, molt important segons nosaltres en aquestos temps que vivim.

Totes elles són qüestions que apliquem als nostres projectes i treball diari.

Entenem el procés de fer arquitectura com un univers conformat per multitud de coses arbitràries i fascinants que no tenen valor si romanen aïllades, però que poden donar una resposta adequada si s’hi entremesclen en un discurs narratiu comú.

Compartim una filosofia que ens permet perseverar en les solucions i generar així una base sòlida a partir de la qual, sent extremadament analítiques, aconseguim trobar la síntesi de cada projecte d’una manera conceptual.

 

Fotografia de Milena Villalba